Brødet:
- 2 egg
- 4 ss mandelmel
- 1-2 ts xamthan gum (kan bruke fiberhusk også)
- 2-4 ss vann
- 2 eggehviter
Bland mel, xamthan gum og 2 egg til en røre i bollen. Tilsett vann til konsistensen er litt seig.
Stivpisk eggehviter i en annen bolle, vend det deretter forsiktig inn i den andre røren. Når røren er litt mousse aktig kan du legge to "klatter" på et bakepapir og steke i ovnen i 20 minutter på 160 grader.
Burgeren:
- 200g karbonadedeig
- Cayennepepper, chilipulver, hvitløkssalt og pepper
- 1 egg (eller 4 ss vann)
Bland karbonadedeigen med egget eller vannet, tilsett deretter krydder. Smak deg frem (stek en liten plett av gangen for å smake). Bruk en spiseskje for å få deigen i hånden og lag en stor burger (eller to små). Stek i litt olje på middels-høy varme. Legg på ost (jeg bruker cheddar) mot slutten av steketiden.
Så bare har dere på hva dere vil av salat osv!
Hamburgerdressing:
- 3 ss kesam
- Paprikapulver, chili, tomatpuré, dill og litt cayennepepper
Smak deg til! :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar