Hva du trenger:
100 gram smør
7-8 dl fullkorns hvetemel
5 dl sammalt rugmel
1 pakke tørrgjær
1,5 ts salt
5 dl lettmelk
Hva du gjør:
Ha gjær, rugmel og salt i en bolle, bland det godt sammen. Smelt smøret og bland det godt med melken, ha melken i bollen med det tørre. Rør godt. Bland resten av melet inn litt og litt til deigen er i riktig konsistens. Den skal være litt klissete. La heve til dobbel størrelse (30-40 min).
Ta bakepapir på to stekebrett. Ha mel på benken og elt deigen. Del deigen i 3 emner, som igjen deles 3 ganger. Ha så lik størrelse som overhode mulig. Rull deigen i hendene til de blir runde uten sprekker og så slå de litt ned. La deigen etterheve mens ovnen varmes opp til 225 grader (15-20 minutter). Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter.
Bon apetite!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar