Grove hamburgerbrød u/sesamfrø


http://distilleryimage5.s3.amazonaws.com/1e4b77ce755111e2a2e222000a9e48a3_7.jpg

Hva du trenger:

100 gram smør
7-8 dl fullkorns hvetemel
5 dl sammalt rugmel
1 pakke tørrgjær
1,5 ts salt
5 dl lettmelk

Hva du gjør:

Ha gjær, rugmel og salt i en bolle, bland det godt sammen. Smelt smøret og bland det godt med melken, ha melken i bollen med det tørre. Rør godt. Bland resten av melet inn litt og litt til deigen er i riktig konsistens. Den skal være litt klissete. La heve til dobbel størrelse (30-40 min). 

Ta bakepapir på to stekebrett. Ha mel på benken og elt deigen. Del deigen i 3 emner, som igjen deles 3 ganger. Ha så lik størrelse som overhode mulig. Rull deigen i hendene til de blir runde uten sprekker og så slå de litt ned. La deigen etterheve mens ovnen varmes opp til 225 grader (15-20 minutter). Stekes midt i ovnen i ca 15 minutter. 

http://distilleryimage9.s3.amazonaws.com/f1ee2d6a754c11e297b922000a1fa527_7.jpg 
Bon apetite!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar